Follow

Radio

Helft van kinderen vertoont stiekem gedrag op internet

radiouitzending090215Uit onderzoek van de universiteiten van Tilburg en Leuven blijkt dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar vaak stiekem gedrag vertonen op internet. Ook blijkt dat tien procent wel eens afspreekt met een vreemde volwassene die ze op internet ontmoeten. Met Stefan Bogaerts, hoogleraar forensische psychologie. Telefonische gast: Liesbeth Hop, directeur Academie voor Media & Maatschappij. 09-02-2015.
Klik op de afbeelding hiernaast om terug te luisteren.
 

Liesbeth Hop bij Radio 1 Dit is de Dag

ditisdedagWe zijn te ver doorgeschoten in het labelen van kinderen. Dat zegt Liesbeth Hop, één van de voortrekkers van de vandaag gestarte campagne ‘Gun kinderen hun eigen label’. Volgens de initiatiefnemers krijgen veel te veel kinderen stempels als adhd en autisme opgedrukt wat hen onnodig stereotypeert. (09-09-2014).
 
Klik op de afbeelding hiernaast om terug te luisteren.

Liesbeth Hop hoe wapen je je als school tegen dreigtweets?

Scholen hebben geen idee wat er in de sociale media over hen rond gaat, daar moeten ze zich beter tegen wapenen,' vindt opvoed- en mediacoach Liesbeth Hop. 'Dreigtweets als die van afgelopen week kunnen verstuurd worden omdat leerlingen het gevoel hebben dat ze niet worden gemonitord.' In de rubriek Achter de Voordeur legt Hop uit wat scholen kunnen doen aan preventie. 05-04-2012.

Sinterklaasjournaal is te 'dominant'

'Het Sinterklaasfeest moet een gezinssprookje zijn.' Daarvoor pleitte Liesbeth Hop donderdag in Dit is de Dag. 'Nu vult het Sinterklaasjournaal het hele verhaal in.'

Het Sinterklaasjournaal heeft een enorme invloed op kinderen. Jeugd en media deskundige Liesbeth Hop is er niet zo over te spreken. 'Er is nu zo weinig ruimte om je eigen interpretatie te geven aan het Sinterklaasverhaal. De NTR zou ouders daar meer moeten bij betrekken.' (14-11-2013).

 

Liesbeth Hop over voedselverspilling

De Belgische Muffin-man Steven de Greynst stond voor de rechter omdat hij twee zakken weggegooide muffins uit een afvalcontainer van een supermarkt had gestolen.

Vervolgens brak laaide een debat op bij onze zuiderburen over voedselverspilling. Hoeveel gooien wij Nederlanders eigenlijk weg? 05-01-2012.

Liesbeth Hop over arrestatie leraar

'Keizertjes en koninginnetjes kweken wij op onze scholen,' stelt  opvoedkundige Liesbeth Hop. Naar aanleiding van de zaak rond de  opgepakte adjunct van de school in Nieuwegein stelt ze dat wij onze  docenten het werk veel te moeilijk maken. Een gesprek over het  ongewenste gedrag van ouders en leerlingen. 17-11-2011.

Gesprek met Liesbeth Hop

Ouders projecteren hun eigen ambities teveel op hun kinderen. Dat vindt jeugdcoach Liesbeth Hop. Zij komt tot die stelling bij de trend dat juffen en meesters aan het eind van het schooljaar worden bedolven onder cadeautjes, het ene nog mooier en duurder dan het ander. Volgens Hop is het een concurrentiestrijd geworden waarbij ouders zichzelf willen profileren.

Liesbeth Hop bij Pauw

Uitzending Pauw 22-05-2018: 'We mogen als ouders niet de illusie hebben dat we onze kinderen altijd kunnen beschermen tegen de minder leuke kanten van Sociale Media, maar we kunnen wel zorgen dat zij altijd bij ons terecht kunnen. We kunnen ook vroeg met voorlichting beginnen, het liefst al bij de jongsten van de basisschool, zie het www.nationaalmediapaspoort.nl. Klik op het plaatje om de uitzending terug te kijken.

liesbethhoppauw

Liesbeth Hop in Hart van NL

Hart van NL, 23 mei 2018: super sympathieke actie van HTM die schoolkinderen heeft laten nadenken over hoe je mensen in het openbaar vervoer weer met elkaar in contact brengt! Helaas willen we daar met rust gelaten worden, maar de boodschap is duidelijk... mag die smartphone tijdens het eten bijvoorbeeld even weg? Klik op het plaatje om de aflevering terug te kijken.

liesbethhophartvannl

Nieuw boek! Mijn kind is anders. Elk kind mag zichzelf zijn.

mijnkindisandersVeel ouders horen dat hun kind 'anders' is. De buren zeggen het, de familie signaleeft het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? 

Liesbeth Hop pleit ervoor dat alle kinderen en jongeren de aanpak krijgen die ze nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze 'mankeren'.

Klik hier om bij Bol.com te bestellen

Televisie uitzendingen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6